Hair designers

Kapper Hollande kost 10.000 euro per maand (juli2016)

Kapper Hollande kost 10.000 euro per maand (juli2016)

Kapper Hollande kost 10.000 euro per maand

13 JUL 2016

PARIJS – Dat Fransen bekend staan om het goede leven, bewijst ook president François Hollande. De kalende Fransman huurt sinds het begin van zijn ambtstermijn in 2012 een kapper in voor het slordige bedrag van 9895 euro, per maand. En de rekening? Die mag de Franse belastingbetaler aftikken.

 Het weekblad Le Canard Enchaîné, een blad dat altijd kritisch over politici schrijft, heeft het contract in handen van de kapper van het Franse staatshoofd, Olivier B. B. heeft een contract voor de volle vijf jaar van Hollandes presidentschap, een klus die hem in totaal maar liefst 593.700 euro oplevert.

Voor dat bedrag moet hij wel altijd klaarstaan voor Hollande. Hij vergezelt de president op reizen die langer dan een dag duren en ontvangt naast zijn exorbitante salaris ook nog verschillende onkostenvergoedingen. „De drie haarlokken van de president knippen en kammen, z’n haar wassen, verven en in model brengen, het is nogal een werk”, merkt Le Canard Enchainé fijntjes op.

Regeringswoordvoerder Stephane le Foll vindt dat bedrag verdedigbaar omdat de kapper geen vervanger mag sturen, hij de gehele ambtstermijn van Hollande beschikbaar moet zijn en omdat hij zijn kapsalon heeft moeten sluiten. Ook haast hij eraan toe te voegen dat, sinds Hollande het presidentschap van Sarkozy heeft overgenomen, het operationele budget van de president is gedaald met 15 tot 20 procent.

De Franse sociale media zijn inmiddels op de loop gegaan met dit nieuws. Er worden bewerkte foto’s geplaatst van de president met het haar van een rockster of een punkkapsel. Ook is hij te zien met het kapsel van de Britse koningin en voetballer Zlatan Ibrahimovic.